روباه | Rubah

۶ نکته ساده برای حفظ امنیت در اینترنت و گجت ها

زمان مطالعه
4 دقیقه

با رعایت کردن نکاتی بسیار ساده می توان کار را برای سو استفاده افراد سود جو بسیار سخت کرد. در اینجا ۶ نکته ی کوچک ولی مهم را مطرح می کنیم که امنیت شما در اینترنت و فضای مجازی را افزایش می دهند.

هنگام که بر روی موبایل، لپ تاپ و تبلت خود رمز نمی گذارید، مشابه آن است که خانه و یا ماشینتان را قفل نکرده باشید. هرکس که دستش برسد می تواند به تمام اطلاعات شما دسترسی داشته باشد. حتی اگر به نظر شما اطلاعات مهی در وسایل شما وجود ندارد فقط لازم است که شخصی به ایملیل شما دسترسی داشته باشد و با همان می تواند خسارت سنگینی برای شما ایجاد کند.

این نکته نه تنها باعث می شود که گشت و گذارتان در اینترنت توسط شرکت های مختلف کمتر قابل پیگیری باشد، بلکه مهمتر از آن باعث می شود کسی که بعد از شما از کامپیوترتان استفاده می کند به ایمیل، فیس بوک و … شما دسترسی نداشته باشد. اگر از کامپیوتر شخص دیگری و یا در مکان عمومی (مانند دانشگاه) استفاده می کنید این نکته اهمیت ویژه ای پیدا می کند. شاید این نکته برای شما واضح به نظر برسد ولی از تعداد افرادی که فراموش می کنند از حساب های کاربری خودشان خارج شوند تعجب خواهید کرد.

واضح است که اگر فردی که نمی شناسید در خیابان از شما شماره تلفنتان را بخواهد به او نه می گویید. ولی وقتی که این فرد لباس رسمی به تن داشته باشد و در یک نمایشگاه باشد خیلی ها بدون فکر کردن اطلاعات خودشان را در اختیار او قرار می دهند. افراد و شرکت ها می توانند از این اطلاعات برای رد یابی شما استفاده کنند و حتی در مواردی آن ها را به شرکت  های تبلیغاتی بفروشند. همیشه قبل از در اختیار قرار دادن اطلاعات شخصی خود با فرد و یا سازمانی (و حتی سایت های اینترنتی) فکر کنید که آیا لزومی دارد که این افراد اطلاعات شما را داشته باشند یا خیر.

قبلا گفتیم که بر روی لپ تاپ و کامپیوترتان حتما رمز بگذارید. ولی اگر کسی به هارد شما دسترسی داشته باشد هنوز می تواند اطلاعات شما را بخواند. بهترین روش برای جلوگیری از آن به رمز در آوردن اطلاعات هارد است. اگر از کامپیوتر مک (اپل) استفاده می کنید فقط لازم است به Settings رفته، Security and Privacy را انتخاب کنید، به FileVault بروید و گزینه ی Turn on FileVault را انتخاب کنید. به همین سادگی اطلاعات شما برای دیگران رمزنگاری خواهد شد. افرادی که از PC استفاده می کنند لازم است که از Bitlocker استفاده کنند.

با فعال کردن ۲-step Authentication یا همان احراز ۲ مرحله ای در جی میل، برای اینکه بتوان از دستگاه جدیدی به جی میل شما دسترسی داشت، لازم است که به رمزی که به گوشی موبایل شما فرستاده می شود نیز دسترسی داشت. این یعنی حتی اگر کسی رمز شما را داشته باشد، آن ها توانایی دسترسی به حساب شما را از کامپیوتر جدید نخواهند داشت.

به تنظیمات Privacy فیس بوکتان بروید و مطمئن شوید که Default Privacy شما بر روی گزینه Public نیست. اگر تنظیمات شما بر روی Public باشد به این معنی است که هر فردی توانایی دیدن مطالب، تصاویر و … که به اشتراک می گذارید را دارد. بهترین گزینه Friends Only است که فقط دوستان شما می توانند مطالب به اشتراکی شما را ببینند.

خروج از نسخه موبایل